Halthetsutredning

Nerveblokk

Nerveblokk

Vi utfører en grundig halthetsundersøkelse gjennom statisk og dynamisk vurdering av din hest. Våre undersøkelser inkluderer mønstring på hardt og mykt underlag, longering eller rideprøve, bøyeprøver, visitering av høver, grundig palpasjon av muskulatur, ledd, sener og båndstrukturer samt rygg og bekken. Dersom det er nødvendig utføres også nerve- og leddanestesi for å lokalisere kilden til haltheten nærmere. Når man har lokalisert området for haltheten kan eventuell bildediagnostikk som røntgen, ultralyd eller scintigrafi vurderes for å komme til bunns i problemet. 

Vi er opptatt av å se på hesten som en helhet og samarbeider også med hovslager og salmaker for å finne den beste løsningen for din hest. Nedsatt Prestasjon

Ikke alle hester med nedsatt prestasjon er halte. VI gjennomfører en grundig fysisk undersøkelse, både før og etter anstrengelse, for å utelukke andre årsaker til hestens nedsatte prestasjon. Noen eksempler på andre årsaker til nedsatt prestasjon kan være neurologiske symptomer, lidelser i luftveiene, muskelsykdommer eller hjerteproblemer.